Φιλόπτωχο Ταμείο

ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΝΕΩΝ ΑΛΑΤΣΑΤΩΝ

Αγαπητοί μου!

Η Ενορία μας, όπως όλες οι Ενορίες, έχουν το ταμείο πρόνοιας για τους ανθρώπους εκείνους, που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στους δύσκολους αυτούς καιρούς που διανύουμε.

Το Δ.Σ. του Ενοριακού μας Φιλοπτώχου Ταμείου, αποτελείται από τον πρόεδρο – εφημέριο και εφτά ακόμη λαϊκά μέλη.

Το Φιλόπτωχο Ταμείου του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου Νέων Αλατσάτων, συντονίζει το πρόγραμμα της Ενοριακής Πρόνοιας. Γνωρίζει τις ανάγκες των ανθρώπων της Ενορίας, καθώς επίσης και ποιοι πραγματικά έχουν ανάγκη. Αποστολή του είναι, η στήριξη, υλική και πνευματική, των οικονομικά ασθενέστερων αδελφών μας, ενοριτών και όχι μόνο, οι οποίοι έχουν άμεση ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης.

Ιδιαίτερα σήμερα, υπάρχουν πλάϊ μας άνθρωποι που πεινούν, που είναι άστεγοι, άνεργοι, πολύτεκνοι, χήρες, ορφανά, ανήμποροι… Όλοι αυτοί χρειάζονται την αγάπη μας και την συμπαράσταση μας. Η Εκκλησία είναι η κοινή Μητέρα μας. Εμείς όλοι είμαστε τα παιδιά της.

Το Φιλόπτωχο Ταμείο ενισχύει με τρόφιμα, είδη ρουχισμού, με έκτακτη και τακτική συμβολική οικονομική βοήθεια, όλες τις παραπάνω κατηγορίες.

Όλοι μαζί, ιερείς και εθελοντές πρέπει να ενώσουμε την αγάπη μας, να κάνουμε δυνατή την παρουσία του Χριστού στη ζωή τους, έτσι ώστε να μην είμαστε κατ᾿ όνομα χριστιανοί.

Πώς θα το πετύχουμε αυτό; Μόνο με έργα και συνεχές ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο. Και όχι μόνο κατά τις Εορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα. Η έννοια μας για τα πρόσωπα αυτά πρέπει να υπάρχει κάθε μέρα, όλο το χρόνο. Έχουμε ιερό χρέος ως Χριστιανοί ν᾿ ανοίξουμε την καρδιά μας στους άλλους.

Χωρίς εσάς, τους απλούς και ευσεβείς ανθρώπους, δεν μπορεί να έλθει εις πέρας κανένα έργο και καμία προσπάθεια.

Γι᾿ αυτό λοιπόν, όσοι από τους αναγνώστες του blog μας, επιθυμούν να συνεισφέρουν και να βοηθήσουν από το υστέρημα τους πλέον, αυτήν την προσπάθεια της Ενορίας μας, που είναι συγχρόνως και δική σας προσπάθεια, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail:
n.alatsata@gmail.com, ή στο τηλ. 6972724844 ή να απευθυνθεί στον Ιερό Ναό.

Σας ευχαριστούμε όλους, για την αγάπη το ενδιαφέρον και τη συμπαράστασή σας, και ευχόμαστε να έχετε πλούσια την ευλογία του Θεού και της Παναγίας μητέρας Του, στη ζωή και τα έργα σας.

Με αγάπη και εκτίμηση
Το Δ.Σ
Ιερέας Γεώργιος Μοσχόβης πρόεδρος
Μαρία Τζατζαδάκη αντιπρόεδρος
Θεόδωρος Ζουμής ταμίας
Παρασκευή Καπλατζή γραμματέας
Ελένη Γιαννακάκη μέλος
Νεκταρία Καπλατζή μέλος
Αντωνία Κουρούπη μέλος
Ευαγγελία Μαστρακούλη μέλος